OVER ANIMASKS

De magische mondkapjes

Wie zijn AniMasks by Nettl?

AniMasks by Nettl azijn onderdeel van de Grafenia familie – een in Manchester UK opererende organisatie die print, websites, signing en fabrics aanbied via een partnernetwerk. Als antwoord op de huidige Corona pandemie, zet Grafenia een deel van hun productiecapaciteit in om mondkapjes te maken, die door hun ontwerp, door ons ‘AniMasks’ worden genoemd.

Wat is een AniMask?

Een AniMask is een fabric mondkapje dat mond en neus bedekt, en middels elastieke lussen achter de oren bevestigd wordt. Dit zijn geen medische mondkapjes – zulke mondkapjes zijn hard nodig voor zorgverleners. AniMasks zijn NIET ontwerpen of getest om te gebruiken als PPE. Ze zijn niet voor medisch of chirurgisch gebruik. Ze voorkomen niet dat iemand geinfecteerd raakt. Ze zijn er om miniscule druppeltjes op te vangen en zo de mate waarin het virus zich verspreid te verminderen. Dit volgens de ‘face gaiter’ principes:
https://www.facegaiter.org

Waarom zou je een AniMask dragen?

Covid-19, de ziekte veroorzaakt door het Coronavirus, kan mensen ziek maken zonder dat ze het weten. Veel mensen vertonen geen symptonen terwijl ze geinfecteerd zijn en de ziekte dus kunnen verspreiden. Het dragen van een AniMask helpt bij het verminderen van de verspreiding door miniscule druppeltjes op te vangen. Deze druppeltjes ontstaan door praten, hoesten of niezen. Door mond en neus te bedekken vergroten we de kansen van social distancing en verlagen de risico’s van transmissie op andere mensen.

Wanneer zou een AniMask gedragen moeten worden?

Niet iedereen die geinfecteerd is met het virus vertoond symptonen, daarom is het advies om een AniMask te dragen op de momenten dat voldoende afstand houden niet mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de supermarkt zijn. Daarnaast is het dragen van mondkapjes in het OV sinds 1 juni 2020 verplicht. Ga ervan uit dat je geinfecteerd bent wanneer je naar buiten gaat. AniMasks draag je om andere te beschermen.

Hoe doe je een AniMask op

1. Was je handen me zeep en water of hand desinfectiegel voordat je jouw AniMask aanraakt.
2.Verwijder de verpakking en controleer of je AniMask niet gescheurd is.
3. Bepaal welke zijde van het mondkapje de bovenkant is en welke de voorkant is. De geprinte zijde van de AniMask is de voorkant en moet dus van je af gericht zijn.
4. Pak het mondkapje vast bij de elastieke oorlussen. Plaats een lus om elk oor.
5. Trek de onderkant van het mondkapje over mond en kin.

Hoe doe je een AniMask af

1.Was je handen me zeep en water of hand desinfectiegel voordat je jouw AniMask aanraakt.
2. Voorkom dat je de voorkant van de AniMask aanraakt. De voorkant kan namelijk besmet zijn. Raak alleen de elastieke oorlussen aan.
3. Houd beide oorlussen vast en til het masker voorzichtig op en verwijder het.
4. Was je handen met water en zeep of hand desinfectiegel.
5. Was de AniMask op 60 graden in een wasmachine en laat deze volledig drogen voordat je deze opnieuw draagt.

Hoe je voor jouw AniMask moet zorgen

Eenmaal gebruikt, was ze op 60 graden in een wasmachine. Laat ze vervolgens volledig opdrogen voordat je ze opnieuw gebruikt.

Kan ik ze krijgen met eigen ontwerp?

AniMasks zijn geinspireerd op onze dierenvrienden. Als dat niet jouw ding is, of je wilt ze graag voorzien van je eigen branding, kijk eens naar deze Bedrukte Mondkapjes van Nettl.

Deel je #animasks

Laat zien dat je de Nederlandse zorgverleners steunt en deel jouw AniMask foto's op je social media kanalen. Gebruik de hashtag #animasks en wij zullen er zoveel mogelijk proberen te delen.